VEPŘOVÉ ŠPÍZY NA GRILU

SUROVINY:
1) 800 g vepřové plece
2) 2 grilovací klobásky či špek
3) 1 červená paprika
4) 1 žlutá paprika
5) 1 větší cibule
6) 2 lžíce oleje
7) 2 lžíce sójové omáčky
8) 1 lžička mleté papriky
9) 1 lžička grilovacího koření
10) sůl, pepř podle chuti
11) špejle nebo jehly na špízy


POSTUP:
1) Maso nakrájejte na stejně velké kostky (cca 3x3 cm), aby se rovnoměrně ugrilovalo.
2) V misce smíchejte olej, sójovou omáčku, papriku, grilovací koření, sůl a pepř – vznikne jednoduchá marináda.
3) Maso vložte do marinády, promíchejte a nechte uležet v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
4) Papriky a cibuli nakrájejte na větší kousky a klobásku na kolečka.
5) Na špejle napichujte střídavě maso, cibuli, klobásu a papriky.
6) Grilujte na rozpáleném grilu cca 10–15 minut, průběžně otáčejte, dokud nebude maso propečené.

Podávejte s čerstvým pečivem, bylinkovým dipem nebo salátem. Dobrou chuť!
Používáme cookies

Soubory cookie používáme k analýze údajů o našich návštěvnících, ke zlepšení našich webových stránek, zobrazení personalizovaného obsahu a k tomu, abychom vám poskytli skvělý zážitek z webu.

Cookies jsou malé textové soubory, které jsou po návštěvě webové stránky umístěny ve vašem počítači či telefonu. Díky tomuto vám můžeme zjednodušit práci s webovými stránkami a nabízet vám obsah podle toho, co opravdu hledáte. Umožnují také přizpůsobit webovou stránku vašim potřebám a dopřát vám komfortní prohlížení.

Cookies neslouží k uchovávání osobních ani citlivých údajů.

Cookies, které používáme:
Přijmout vybrané